اگر یادتون باشه در پست قبلی داشتیم درباره این صحبت می کردیم که انگلیسی رو چطور بخونیم؟ بعد به اینجا رسیدیم که نه تنها برای موفقیت در آزمون نهایی، بلکه برای موفقیت در هر چیزی ما باید سراغ لایه های درونی ترمون بریم. اگر ما در موفقیتهای روزمره مون مدام به مشکل برمی خوریم یک دلیلش شاید این باشه که …
اون پایین یه چیزهایی هنوز درست کار نمی کنند و ما باید ابتدا پی ساختمان موفقیت مون رو درست پای ریزی کنیم…
چرا برنامه ریزی های ما با شکست مواجه می شوند؟
اگر پست قبلی رو همین تازه خوندی و سریع اومدی اینجا که ادامه ماجرا رو ببینی چی می شه؟ بهت پیشنهاد می کنم صفحه رو ببندی، بری به کارهات برسی و حداقل چند ساعت بعد برگردی.
یکی از دلایل مهم عدم موفقیت ما در جهان امروز اینه که ما مدام درحال مواجه با سیل عظیمی از اطلاعات هستیم! هرگز به خودمون فرصت تحلیل و هضم مطالب رو نمی دیم! مثل کسی که تند تند داره غذا می خوره بدون اینکه دقت کنه ببینه داره اصلا چی میخوره یا کمی بیشتر اون غذا رو مزه مزه کنه!
معمولا اینجور آدمها هم از غذایی که می خورن کمتر لذت می برند و هم احتمال اینکه دچار معده درد بشن بیشتره، بماند که اگر غذا داغ باشه ممکنه دهن شون هم بسوزه!
فرایند یادگیر هم دقیقا همین حالت رو برای مغز داره! مغز نیاز داره بعد از یادگیری هر مطلب جدید کمی با خودش تنها باشه، کمی اون مطالب رو با خودش سبک سنگین کنه، حلاجی کنه، بهشون خوب فکر کنه، بعد بره سراغ مطلب جدید بعدی!
به عقیده من سرعت باعث شده انسان امروز طعم چشیدن خیلی از زیبایی ها رو در جهان از دست بده…
خب بعد از این مقدمه طولانی اما لازم! بریم سراغ بحث جلسه قبل مون! جلسه پیش به اینجا رسیدیم که برای کسب هر موفقیتی ابتدا باید هدف مون رو مشخص کنیم.
- هدف باید دقیق و مشخص باشه
- با واقعیت های فعلی ما تطابق داشته باشه
- قابل دستیابی باشه
- مدت زمان رسیدن به اون اندازه گیری بشه
بسیار عالی حالا بریم با هم هدف مون رو طراحی کنیم. ( لطفا برگه و مداد فراموش نشه! هر موضوعی رو توی هرجلسه یادگرفتیم سعی کنیم تا انتهای دوره اجرا کنیم. فرق بین آدم موفق با انسان شکست خورده دقیقا در همین عمل کردن مطالب آموخته شده است.)
- اول موضوع هدف چیه؟ نمره امتحان نهایی زبان
- واقعیت الان من چیه؟ آخرین امتحان کلاسی که دبیر از ما گرفت رو 12 شدم! غیر از زبان یک عالمه درس و مشق دیگه هم دارم. باشگاه هم میرم (که البته برام خیلی مهمه). یک سری مسئولیت ها هم توی خونه دارم (مثل خرید نون، بیرون بردن آشغالها، شستن ظرفها، و غیره) که باید انجام بشن
- من دقیقا می خوام به کجا برسم؟ نمره بیست آزمون نهایی زبان
- برای رسیدن به هدفم چقدر وقت دارم؟ 5 ماه
حالا که تمام اطلاعات مورد نیاز چک لیست هدفمون رو نوشتیم، بشینیم تحلیل کنیم آیا این هدف شدنی هست یا نه؟ بعضی افراد وقتی هدف شون رو می نویسند سریع می رن سراغ برنامه ریزی برای دستیابی به هدف! بعد هم که در ادامه مسیر به شکست خوردند ناامید می شن و کاملا کار رو می ذارن کنار!
درحالیکه دقت نمی کنند اون وسط یک پیچ رو درست نبسته بودند! مرحله بعد از هدف گذاری، برنامه ریزی نیست! بلکه اعتبار سنجی هدف هست. یعنی بعد از اینکه به اون روشی که گفتم هدف تون رو دقیق مشخص کردید و همه سوال ها رو جواب دادید باید ببینید اصلا این هدف با تایم شما و یا مسیولیت های شما و واقعیت فعلی زندگی تون می خونه یا نه؟
بیست آزمون نهایی زبان برای تمام دانش آموزان ممکن و شدنی هست، حتی اون کسی که الان نمره آزمون زبانش به زحمت 4 شده! اما مساله اینه با توجه به واقعیت فعلی شما (که اگر بخوایم بدترین حالت رو در نظر بگیریم مثلا زبان تون خیلی ضعیفه) و زمانی که در اختیار دارید، آیا ماجرا از نظر منطقی شدنی هست یا نه؟
خیلی مهمه بدونیم زمان و ابزاری که در اختیار داریم (در اینجا یعنی دانش فعلی ما از زبان انگلیسی) به هدف می خورند یا نه؟
اگر به هدف نخوردند باید چه کار کنیم؟ قید هدف مون رو بزنیم؟
نه اصلا! به عقیده من آدم هایی که کارهای بزرگی انجام دادند ابتدا رویاهای بزرگی در سر داشتند.
پس حرف حسابت چیه؟
اگر که هدف ما با زمان و ابزار فعلی مون نخوند، باید هدف مون رو به اهداف کوچکتر تقسیم کنیم. یعنی اگر نمره زبان من 4 هست ابتدا سعی کنم نمره ام رو به 10 برسونم، یعنی هدف اول من نمره 10 انگلیسی باشه. به ده که رسیدم چندتا آزمون از خودم بگیرم تا نمره ام روی ده تثبیت بشه (این تثبیت شدنه خیلی مهمه) اگر یه روز 4 بودید، بعد 10 شدید، بعد رسیدید به 6، بعد 8 شدید و الی اخر این نشون می ده هنوز به هدف 10 نرسیدید! هدف من وقتی 10 باشه زمانی که بهش رسیدیم، هدف دوم من باید تثبیت نمره 10 باشه!
یعنی در گام دوم باید به دنبال تثبیت هدف اول باشم.
در مرحله دوم باید به جایی برسم که مطمئن بشم دیگه نمره من زیر 10 نمیاد. دیگه من به وضعیت قبلیم برنمی گردم. مرحله سوم اینه حالا که نمره من روی 10 ثابت شده سعی کنم بکشونمش به 14. مرحله چهارم روی چهارده تثبیتش کنم. مرحله پنجم سعی کنم به 17 برسم. مرحله ششم 17 رو تثبیت کنم و مرحله هفتم پرواز کنم به سمت بیست!
به این می گن مراحل هدف گذاری صحیح!
- هدفم رو به صورت دقیق مشخص می کنم.
- واقعیت های فعلیم رو می سنجم.
- زمان رسیدن به هدفم رو ارزیابی می کنم.
در نهایت اگر هدف من نسبت به شرایط فعلیم بیش از حد دور بود، هدفم رو به اهداف کوچکتر تقسیم می کنم و شروع می کنم به برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف کوچکتر تا پله پله بتونم به هدف نهایی که اینجا همون نمره بیست آزمون نهایی زبان هست برسم.
اگر از همون اول هدف رو نمره بیست می ذاشتم مگه چه اتفاقی می افتاد؟
راه اگر بیش از حد دور باشه احتمال اینکه انسان وسط راه خسته بشه، ناامید بشه و یا کم بیاره خیلی زیاده. اگر می بینید تا الان هربار برنامه ریزی می کردید خسته می شدید یا انگیزه تون رو از دست می دادید و یا یه سری اتفاق های پیشبینی نشده رخ می داد که مجبور می شدید کامل برنامه رو بذارید کنار، یک دلیل عمده اش اینه که هدف شما نسبت به واقعیت های فعلی شما بیش از حد دور بود!
وقتی هدف نزدیک باشه هم رسیدن بهش سریع تره، هم اتفاق های پیش بینی نشده کمتر ممکنه اختلالی در اون به وجود بیارن، و هم اینکه وقتی بهش رسیدید لذت دستیابی به اون این انگیزه رو در شما تقویت می کنه که برای هدف بعدی ذوق و شوق و انرژی بیشتری هم داشته باشید!
خب به انتهای گفتگوی امروزمون رسیدیم. ممنون که تا اینجا همراه من بودی. فکر می کنم خودت هم متوجه شده باشی هدف من از نوشتن این سلسله یادداشت ها صرفا نمره بیست زبان نیست، بلکه من می خوام سالها تجربه خودم رو در تلاش برای رسیدن به موفقیت در اختیارت بذارم تا این مسیری که برای من سالیان سال طول کشید برای شما بسیار کوتاه تر بشه.
لطفا اگر این یادداشت ها رو مفید می دونی حتما اونها رو با دوستان و خانواده ات هم به اشتراک بذار. درسته مبنایی که ما کارمون رو باهاش شروع کردیم بیست آزمون نهایی بوده ولی مراحلی که داریم با هم طی می کنیم مراحلی هست که برای موفقیت در هر هدفی و با هر سنی لازمه طی بشند.
اگر خواستی لینکی رو به اشتراک بذاری بهتره از اولین مطلب باشه ⇐ انگلیسی رو چطور بخونیم؟
می دونی چرا مهمه ما دانسته هامون رو و یا مطالب خوبی که باهاشون مواجه می شیم رو با دیگران هم به اشتراک بذاریم و دیگران رو هم تشویق به یادگیری اونها کنیم؟ چون موفقیت توی یک کشور آگاه، با سواد و متمدن خیلی سریع تر به دست میاد تا یک کشور فقیر، بی سواد و دور از تمدن!
برای امروز دیگه کافیه! طبق قرارمون لطفا امروز دیگه سراغ قسمت سوم گفتگومون نرو!
به جای اون به حرفهایی که امروز زدم خوب فکر کن!
شاید حتی لازم شد این دو قسمت رو دوباره با دقت بخونی! من همیشه اعتقاد دارم کسی که مطلبی رو فقط یک بار خونده، اصلا اون رو نخونده!!!
روز خوبی داشته باشی! ♥حق نگهدار♥
راستی اگر دنبال یه کلاس آموزشی رایگان خیلی عالی می گردی که کتابهای مدرسه رو خیلی دقیق و خط به خط بهت آموزش بده می تونی کلیپ های آموزشی دکتر حق نویس رو توی آپارات دنبال کنی:
آموزش زبان انگلیسی دهم درس یک
آموزش زبان انگلیسی یازدهم درس یک
آموزش زبان انگلیسی دوازدهم درس یک
و اگر نیاز به تمرین بیشتر داشتی می تونی کلیپ های حل کتاب کمک آموزشی جامع میشن رو هم از همونجا به صورت رایگان تماشا کنی:
حل کامل تمرینات کتاب کمک درسی Mission to Vision 1 (دهم)
حل کامل تمرینات کتاب کمک درسی Mission to Vision 2 (یازدهم)
حل کامل تمرینات کتاب کمک درسی Mission to Vision 3 (دوازدهم)
حل کردن تمرینات توی کتاب بهت کمک می کنه هم اونها رو بهتر یاد بگیری و هم اگر بعد از تماشای فیلم تدریس شون نکته جدیدی یاد گرفتی توی حاشیه کتاب یادداشت کنی. کتاب رو می تونی خیلی راحت از فروشگاه سایت تهیه کنی.